ΤΙΜΕΣ

Οι τιμές που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας συμπεριλαμβάνουν τους νόμιμους φόρους χωρίς να συνυπολογίζονται τα έξοδα αποστολής της εκάστοτε παραγγελίας. Η INKPLUS.GR διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει τις τιμές ανά πάσα στιγμή, χωρίς προειδοποίηση. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σε περίπτωση προφανούς λάθους σε τιμή προϊόντος (που πιθανώς να οφείλεται σε ανθρώπινο ή τεχνικό λάθος), η παραγγελία σας θα ακυρώνεται και θα επικοινωνεί άμεσα μαζί σας ένας εκπρόσωπος από το τμήμα πωλήσεών μας.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Όλες οι παραγγελίες εκτελούνται αυθημερόν εφόσον η καταχώρησή τους έχει γίνει μέχρι τις 13:00 και αποστέλλεται με αντικαταβολή ή έχει ολοκληρωθεί η εξόφληση μέσω κατάθεσης ή πιστωτικής κάρτας. Σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη διαθεσιμότητας σε κάποιο προϊόν παραγγελίας, ένας εκπρόσωπος από το τμήμα πωλήσεων θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση για την εξυπηρέτησή σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Ο μέγιστος χρόνος παράδοσης των παραγγελιών που αποστέλλονται από την εταιρία μας είναι δύο με τρείς εργάσιμες μέρες. Οι αποστολές πραγματοποιούνται με την ΕΛΤΑ COURIER πανελλαδικά εκτός από τις δυσπρόσιτες περιοχές.

Η inkplus.gr θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να παραμείνει συνεπής στους παραπάνω αναφερόμενους χρόνους παράδοσης. Ωστόσο, η εταιρία μας δε μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για περιπτώσεις καθυστερημένης παράδοσης ή για την απώλεια ενός δέματος, που προκλήθηκε από την εταιρία Courier ή από τον παραλήπτη ή εξαιτίας κάποιου απρόβλεπτου γεγονότος.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ/ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

  • Σε περίπτωση που θέλετε να επιστρέψετε το προϊόν που έχετε αγοράσει από το ηλεκτρονικό κατάστημα μας θα πρέπει να το κάνετε εντός 5 ημερών απο την ημέρα παράδοσης του, το προϊόν και η συσκευασία θα πρέπει να βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση.
  • Σε περίπτωση ελαττωματικών προϊόντων θα γίνεται αντικατάσταση χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση με παράδοση/παραλαβή στη courier.
  • Το κόστος επιστροφής επιβαρύνει τον αγοραστή για μη προβληματικά προϊόντα.
  • Για να γλυτώσετε μεγάλες χρεώσεις από την Courier μπορείτε να βάλετε την επιστροφή να χρεωθεί στην εταιρία μας και το ποσό των μεταφορικών θα αφαιρεθεί από το πιστωτικό σας.
  • Πριν την επιστροφή σας, θα πρέπει να υπάρξει τηλεφωνική συνεννόηση με την εταιρία μας για τον λόγο της επιστροφής. Σε αντίθετη περίπτωση το δέμα δεν θα γίνετε δεκτό.
  • Το δέμα της επιστροφής θα πρέπει να τηρεί όλους τους νόμους αποστολής/επιστροφής, σε περίπτωση τιμολογίου δελτίο επιστροφής, σε περίπτωση λιανικής απόδειξης φωτοτυπία την απόδειξη αγοράς.
  • Μέσα στο δέμα θα πρέπει να υπάρχει χειρόγραφη σημείωση ο λόγος επιστροφής, με το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο σας, και το όνομα του ατόμου με τον οποίο έχετε μιλήσει τηλεφωνικώς και έχει δεχτεί την επιστροφή σας.
  • Οι επιστροφές οι οποίες είναι με χρέωση της εταιρία μας θα γίνονται δεκτές μόνο από την Εταιρία ΕΛΤΑ Courier. Σε αντίθετη περίπτωση το δέμα δεν θα γίνεται δεκτό.
  • Επιστρωφή χρημάτων θα γίνεται εφόσον το προϊόν επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση και σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος από την εταιρεία(και όχι για φθορές που έχουν γίνει από τον πελάτη-αγοραστή).
  • Όλα τα προϊόντα έχουν ελεγχθεί από την εταιρεία μας πριν την αποστολή τους.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Όλο το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα της INKPLUS.GR είναι ιδιοκτησία της INKPLUS.GR. Οποιαδήποτε μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου αυτού, με τον οποιοδήποτε τρόπο, θα πρέπει να έχει λάβει έγκριση από την INKPLUS.GR

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2013/11/ΕΚ και του κανονισμού αριθ. 524/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, οι οποίες ενσωματώθηκαν στην ελληνική νομοθεσία με την ΚΥΑ 70330/2015 προβλέπεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών (ΗΕΔ-Online Dispute Resolution-ODR)  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με τη νομοθεσία σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η διευθέτηση μίας άμεσης καταγγελίας από τον καταναλωτή ή προμηθευτή προς την TONERHELLAS παρέχονται:
1)    Ηλεκτρονικός Σύνδεσμος προς την πλατφόρμα της ΗΕΔ του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 524/2013 https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&reload=false

2)    Ηλεκτρονικός Σύνδεσμος προς τους αρμόδιους εναλλακτικούς φορείς επίλυσης διαφορών (ΕΕΔ)
https://www.hobis.gr/

Αρμόδιοι φορείς επίλυσης διαφορών είναι:
1) Η ανεξάρτητη αρχή συνήγορος του καταναλωτή https://www.synigoroskatanaloti.gr/

2) Η ανεξάρτητη αρχή μεσολαβητής τραπεζικών – επενδυτικών υπηρεσιών https://www.hobis.gr/

όπου μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι για την επίλυση των  διαφορών τους προς την εταιρεία INKPLUS.GR Η επίλυση των διαφορών αφορά προμηθευτές και καταναλωτές, συμβάσεις πώλησης και παροχής υπηρεσιών, εγχώριες και διασυνοριακές διαφορές. Η επιλογή των φορέων γίνεται από κοινού. Με την αναφορά αυτή στην παράγραφο θεωρείται ότι η INKPLUS.GR ως προμηθευτής, παρέχει όλες τις κατάλληλες πληροφορίες για την επίλυση διαφορών και είναι κατά δήλωση του πάντα πρόθυμο να κάνει χρήση των ΕΕΔ και της ΗΕΔ, αν και εφ’ όσον κριθεί αδύνατη η επίλυσή τους με τους καταναλωτές ή προμηθευτές του.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Κατά την επίσκεψή σας στις σελίδες της inkplus.gr προκειμένου να αναζητήσετε και να παραγγείλετε προϊόντα, είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία (όνομα, επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης κλπ.). Τα τυχόν προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε οπουδήποτε στις σελίδες μας, προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του Ν. 2472/97 σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά. Επίσης τα στοιχεία αυτά προορίζονται αποκλειστικά για τις συναλλαγές σας με την εταιρία μας και σε καμια περίπτωση ΔΕΝ δίνονται σε τρίτους (άρθρο 11 ν. 2472/1997) για κανένα σκοπό (spam κ.α) , Εξαίρεση στη δέσμευση αυτή είναι η περίπτωση που οι συγκεκριμένες πληροφορίες ζητηθούν με δικαστική απόφαση από όργανα του Νόμου.

Main Menu